Gazdasági válság

Igaza van-e az összeomlásra figyelmeztető elemzőknek?

Forrás: EndOfTheAmericanDream.com

Vajon helyesek-e az összeomlásra figyelmeztető elemzők előrejelzései a közelgő háborút, 200 dolláros olajárat és a Dow Jones összeomlását illetően?

Igazuk van-e? Lesz-e az eddigieknél komolyabb háború a közel-keleten? Eléri-e az olaj hordónkénti ára a 200 az aranyé pedig a 2000 dollárt az elkövetkezendő két év során? Tényleg megtörténhet, hogy a Dow Jones index 5000 pont alá zuhanjon 2012 végére? Több nagy tekintélyű elemző is ezekhez hasonló megdöbbentő következtetésre jutott az elmúlt hetek során. Charles Nenner, Gerald Celente és Lindsey Williams számos népszerű televíziós és rádióprogram gyakori vendégei és mindannyian azonos következtetésre jutottak az előttünk álló néhány év előrejelzései tekintetében. Vajon igazuk lesz?

Előbb utóbb kiderül, most még nem tudhatjuk biztosra, de azt igen, hogy előrejelzéseikkel nincsenek egyedül.

Charles Nenner, a Goldman Sachs volt elemzője szerint a Dow Jones 5000 pont alá fog esni egy 2012 körül kitörő jelentős háború eredményeként.

Gerald Celente, a Trend Research Institute vezetője gazdasági káoszról beszélt a Fox Business adásában és elmondta, hogy az arany ára el fogja érni a 2000 dollárt. Celente évek óta a világ eddigi legnagyobb gazdasági válságának beköszöntére figyelmeztet. Előrejelzései rendkívül kijózanítóak.

Lindsey Williams az Alex Jonesnak nyilatkozva elmondta, hogy magasabb körökben mozgó kapcsolataitól arról értesült, hogy a közel-keleten soha nem látott káosz lesz urrá és az olaj ára 150-200 dollár közé kerül hamarosan. Figyelembe véve Lindsey Williams korábbi jóslatainak pontosságát érdemes odafigyelni nyilatkozataira.

Nenner, Celente és Williams nincsenek egyedül előrejelzéseikkel. Bill Gross, a világ legnagyobb kötvényalapjának vezetője megerősítette, hogy cége, a PIMCO, valamennyi amerikai állampapírjától megszabadul. Grosst már jó ideje aggasztotta a világ pénzügyi rendszerének állapota és ennek eredményeként hozta meg ezt a bátor döntést.

Carl Icahn, legendás hírű befektető fedezeti alapjának minden külső befektetőjétől megvált.

?A 75 éves agitátor a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy fedezeti alapja ezentúl semmilyen külső befektető számára nem elérhető, meglévő ügyfeleinek pedig összes befektetését visszafizette, mondván nincs gyomra végignézni, hogy 2008 után ügyfelei további brutális veszteségeket könyveljenek el.?

– Írta a New York Post a napokban.

A pénzvilág szereplői ijedten kapkodnak ide-oda, pedig semmi igazán komoly csapás nem következett be még. Az átlagemberek is érzik a bajt. A Reuters és az Ipsos közös felmérése szerint az amerikaiak 64%-a úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok rossz irányba halad. Rendszeres olvasóink tudják, hogy nem először írunk erről. A jelenlegi rendszer fenntarthatatlan. Az Egyesült Államok a történelem legnagyobb adósságlufiját hozta létre, ami egy ideig hihetetlenül magas életszínvonalat biztosított az országnak, de mindennek ára van. Elérkezett az igazság pillanata. Fizetni kell.

A világ pénzrendszere adósságokra épült és minden képzeletünket felülmúló derivatíva hegy tornyosul a fejünk felett. Az európai adósságválság szintén napról-napra súlyosbodik. Most mindezek tetejébe az olaj árának exponenciális emelkedésével is számolnunk kell, ami egymagában elég lenne egy teljes gazdasági összeomlás előidézéséhez.

A központi bankok, a FED-del az élen teljes gőzzel nyomtatják a pénz, de egy idő után a papír nem lesz elég a hézagok betömésére.

Volt idő, amikor nagy globális gazdasági bajok idején a világ mindig számíthatott az Egyesült Államok segítségére.  Sajnos ennek az időnek vége.

A USA államadósság, az egyes tagállamok adóssága és a helyi önkormányzatok adóssága hónapról hónapra növekszik, miközben egyre több gyár zár be, további munkahelyek millióit szüntetve meg. Az Egyesült Államok fogyasztása jelentősen meghaladja az ország által megtermelt vagyont, így a gazdaság folyamatosan gyengül. Több száz amerikai város vált ?gazdasági holtággá?. A politikusok egyre hangoztatják, hogy a növekvő munkanélküliség nem ad okot aggodalomra, de ennek a propagandának egyre kevesebb ember dől be, főleg nem az a 44 millió amerikai, aki a kormány élelmiszerjegy programjának köszönheti, hogy még van mit ennie.

Miközben a nyomdák szakadatlanul ontják az új bankjegyeket, a kormány pedig egyre növeli adósságát, egyre több ember látja, hogy a végkifejlet menthetetlenül a nyakunkon van.

Jöhet idén, jövőre vagy 2013-ban, egy biztos, hogy jön. Figyeljünk arra, amit Nenner, Celente, Williams és a hozzájuk hasonló, szavahihető szakemberek mondanak. A részletek még kérdésesek, de főbb előrejelzéseik sajnos nem.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. hamarosan mindez bekövetkezik!amig van lehetőség addig forduljon mindenki az istenhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend