Háborúk

Az izraeli hadsereg háborúra készül

Forrás: PressTV.ir

Israel's Chief of Staff Lt. Gen. Gabi Ashkenazi

Az izraeli hadsereg parancsnoka teljes harci készültségre szólította fel kormányát az egyiptomi fejleményekre reagálva.

Gabi Ashkenazi tábornok, Izrael vezérkari főnöke a közel-keleten végigsöprő forradalmi tiltakozásokra reagálva elmondta, hogy Izraelnek kötelessége felkészülni egy esetleges konvencionális háború kirobbanására, írta az Ynetnews portál hétfőn.

?Mivel a konfliktusnak több szereplője van, országunknak minden területen fel kell készülnie a konfliktusra,? nyilatkozta a szókimondó tábornok.

?A zavargások kiterjedtsége miatt egy esetleges konvencionális háború kirobbanására is készen kell állnunk? hiba lenne csupán korlátozott mértékben felkészülni és azt remélni, hogy nem fajulnak idáig a dolgok,? tette hozzá.

2010 decemberében Silvan Shalom, Izrael miniszterelnök-helyettese újabb, és ezúttal komolyabb háború indításával fenyegette a Gázai övezetben élő palesztinokat, amennyiben azok nem hagyják abba Izrael elleni támadásaikat házi készítésű rakétáikkal.

2008 decemberében Izrael megsemmisítő erejű légi, vízi és szárazföldi támadást indított a part menti palesztin területek ellen, melyben 1400, főleg civil palesztin veszítette életét.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend