Járványok

Madárpusztulás ezúttal Olaszországban

Forrás: CoupMedia.org

Több száz gerle pusztult el a héten Olaszország északi részén csupán egyetlen héttel az Arkansasból jelentett szilveszteri incidenst követően. A sokak szerint vegyi fegyver szivárgás által okozott madárpusztulás egyre rejtélyesebb. Egyesek szerint a tömeges elhullást azzal próbálták leplezni, hogy az USA más területein tömegesen ölték meg a madarakat, azt a látszatot keltve, hogy a szerencsétlenség nem csak Arkansasra korlátozódik.

Érdekessé teszi a helyzetet, hogy az elhullás oka helyszínenként változik, azzal a kivétellel, hogy a hatóságok és a kereskedelmi média megpróbál mindegyikre egyszerű fizikai magyarázatot találni, mint sokkhatás a szilveszteri tűzijátéktól vagy extrém időjárás.

Az Arkansasban elpusztult több, mint 5000 madár esetében úgy tűnik az állatok szinte felrobbantak, mintha mikrohullámú sütőbe helyezték volna őket. A többi helyen kisebb mennyiségben elhullott madarak esetében más, különböző okokkal magyarázták a pusztulást. Svédországban 50-75 példány hullott el, Olaszországban 700 elpusztult gerlét találtak kék foltokkal a csőrükön, míg az arkansasi esetet a szilveszteri tűzijáték okozta traumával magyarázzák a hatóságok.

Több ezer ráktetemet sodort partra a víz Angliában

A marylandi Chesapeake Bayben talált több millió hal pusztulását a víz lehűlésével magyarázzák.

Angliában 40 ezer ráktetemet találtak a partokon, amit az idei extrém téli időjárásnak tudnak be a szakértők.

További eseteket jelentettek Brazíliából és Új-Zélandról is.

A hatóságok szerint merő véletlen, hogy az incidensek időben ennyire közel történtek egymáshoz és nem adnak okot aggodalomra.

Tony Child, rezervátum szakértő szerint ?ez az élet körforgásának része.?

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend