Nagytestvér

Nagytestvér rendőrállama

Forrás: The Washington Times (vezércikk)

Homeland Security Secretary Janet Napolitano said Monday the TSA is ?doing what we need to do to protect the traveling public.?

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA – Transportation Security Administration) ezúttal túl messzire ment. Mintha a felnőtt filmbe illő teljes testátvilágítás és nyilvános taperolás nem lenne elég, a TSA mostantól 11.000 dolláros büntetéssel sújthatja azon utazókat, akik ellenállnak a nyilvános megaláztatásnak az amerikai reptereken.

John Tyner Kaliforniából azután értesült az új intézkedésről, miután feltette a YouTube-ra a TSA megalázó reptéri vizsgálatáról készült videó felvételét. ?Ha hozzáér a ?cuccomhoz? letartóztattatom,? így Tyner. Az ominózus mondat gyorsan elterjedt a világhálón, de a TSA valahogy nem tartotta viccesnek. Múlt hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy Mr. Tyner komoly büntetésre számíthat, mivel nem volt hajlandó alávetni magát a megalázó molesztálásnak.

Az amerikai törvények értelmében ?szexuális kontaktusnak minősül a nemi szervek, a végbél, ágyék, mellek, a comb belső oldalának és a fenéknek szánt szándékkal, a sértett megalázása, lealacsonyítása vagy zaklatása céljából történő megérintése.? Nem véletlen, hogy a TSA ilyen típusú motozásnak veti alá az utasokat, miután egyre többen kezdték visszautasítani a már-már pornográf kategóriába illő átvilágítási eljárást. Az sem kérdés, hogy miután polgárjogi büntetések kilátásba helyezésével kényszerítik engedelmességre az utasokat, a vizsgálat nem tekinthető többé önkéntes jellegűnek. Az meg kifejezetten felháborító, hogy a gyerekeket is alávetik ennek a szörnyűségnek.

Az sem kérdés, hogy néhány tisztességtelen TSA dolgozó örömét leli az utasok megalázásában. A Smoking Gun weboldal szerint Januárban egy TSA ügynök fehér port rejtett több utas poggyászába. A cikk szerint azzal próbálták megijeszteni az utasokat, hogy kábítószer csempészetért letartóztatják őket. Szerintük ez csak egy jó hecc volt. Az új vizsgálati módszerek még több lehetőséget adnak a TSA gátlástalanabb ügynökei kezébe.

Janet Napolitano, nemzetbiztonsági államtitkár szerint, aki nem ért egyet a TSA módszereivel ne utazzon. Az ilyen, Janet Napolitanohoz hasonló (a blogokban Big Sister-ként emlegetett), nem a nép által választott politikusoknak nincs joga az emberek olyan alapvető jogait, mint amilyen a mozgás szabadsága, befolyásoló döntéseket hozni. Ms. Napolitano nézete szerint barátaink vagy rokonaink meglátogatása a kormány által biztosított privilégium. A légi utazás többé nem az utas és egy légitársaság közötti szabad tranzakció.

Miután a repülőtereken megszűnt a szabadság, várható, hogy a következő célpontok a vonat és buszpályaudvarok valamint a metróállomások lesznek. Végtére is az Al Qaeda valamennyi ilyen helyszínen robbantott már a világon. A belföldi utazás ilyen szigorú ellenőrzése egy rendőrállam egyik legalapvetőbb ismérve.

Ne felejtsük el, hogy akármennyire is megszigorítják az utazással kapcsolatos ellenőrzéseket, semmi garancia nincs arra, hogy ezzel megakadályozzák a terrortámadásokat. Az állampolgárok bevonása nélkül egyetlen kormánynak sincs joga ilyen szabadságkorlátozó döntéseket hozni.

A következő választásokon induló számos ellenzéki, lázadó jelölt azt ígéri ?visszaszerzi az országot?. Remélhetőleg a TSA leállítása lesz az első lépés.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend