Nagytestvér

Az USA kormánya bárkit nyomonkövethet GPS-szel

Forrás: Time.com

Amerikában a kormány ügynökei bármikor odalopózhatnak egy magáningatlanon parkoló autóhoz, hogy GPS nyomonkövető eszközt helyezzenek el a járművön és a tulajdonos minden lépését megfigyelhetik. A bíróság szerint ez nem sérti az állampolgárok alkotmányos jogait, mivel az ember nem várhatja el, hogy a kocsifelhajtót privát szféraként kezeljék és nem várhatja el, hogy a kormány ne figyelje meg.

Ez a bizarr és ijesztő szabály vonatkozik mostantól Kaliforniára és még 8 másik nyugati államra. A kilencedik kerületi fellebviteli bíróság olyan döntést hozott, hogy a kormány tulajdonképpen bárkit bármikor megfigyelhet a fent leírt módon, előzetes bírósági végzés vagy engedély nélkül.

Ez egy nagyon veszélyes döntés. Olyan döntés, ami a döntéssel egyet nem értő bírók szerint Amerikát könnyen és nagyon rövid úton a George Orwell által elképzelt totalitárius államforma felé röpítheti.

A döntés azért is vérlázító mivel a bíróság elfogultságának hangot adva és sértést sérelemre halmozva megjegyezte az ítélet magyarázatában, hogy: a csekély magánéletet ami még létezik ma a világban, a bíróság szerint a gazdagok privilégiumaként kellene fenntartani.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend