Nagytestvér

A jövő automatái? ? Retina szkenner és ujjlenyomat olvasó

Forrás: myfoxny.com

Nincs messze a nap, amikor az ujjlenyomatod lesz a kulcs késő esti nassodhoz. Most egy Massachusetts állambeli étel- és italautomata forgalmazó csatlakozott az új technológiákkal próbálkozó cégekhez.

A Next Generation Vending and Food Service (Eljövendő generációs automaták és élelmiszeri szolgáltatások) nevű cég biometrikus automatákkal kísérletezik, amelynek lényege, hogy a gépet összekötné az ujjlenyomat azonosításos banki fizetési szolgáltatással.

?A társadalom egy bizonyos szegmense számára ez menő dolognak számít,? nyilatkozta John S. Ioannou, a cég elnöke.

Next Generation 60 ilyen biometrikus automatát tesztel az amerikai észak-kelet különböző városaiban. A cég egyéb technológiákkal is próbálkozik. Mr. Ioannou szerint az étel- és italautomata piac reformjához arra van szükség, hogy a fogyasztót aktívabban részt vehessen a kívánt étel vagy ital kiválasztásában. Lehet, hogy már nem sokáig láthatunk olyan gépeket, ahol a vásárló végignézi ahogyan a chips lecsúszik a kiadónyíláshoz. A Next Generation az iPhone-hoz hasonló működésű, 46 colos érintőkijelzős automatákat is tesztel. A fogyasztó rákattint egy tételre, tetszés szerint forgathatja a képet, elolvashatja a csomag hátulján található információkat.

?A fogadtatás hihetetlen,? mondja Mr. Ioannou.

A gépek belső kamerával is fel vannak szerelve, hogy figyelemmel kísérhessék a gépen kívüli eseményeket.

A tesztek 2010 év végéig tartanak, majd azt követően a Next Generation eldönti érdemes-e átállniuk az új modellekre.

A cég hamarosan valamennyi üzemben lévő gépét vezeték nélküli Internetes kapcsolattal látja el, így valós időben nyomon tudják kísérni a gép feltöltöttségi állapotát. 2011 végére valamennyi gép frissítésre kerül.

Az Egyesült Államokon kívül is számos új fejlesztés létezik, például olyan automaták is vannak, melyek a retina leolvasásával azonosítják a fogyasztókat és terhelik meg az illető bankszámláját.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend