Idők jelei, Nagytestvér

Zsoltárok könyve betiltva, de a boszorkánysággal nincs gond

Forrás: WND.com

Az elsőfokú bíróság ellenséges hozzáállása a Kereszténységhez szabad utat kapott, amikor a legfelsőbb bíróság megtagadta, hogy minősítse az iskola által alkalmazott cenzúrát az egyik tanuló könyvválasztását illetően.

John W. Whitehead, a Rutherford Intézet elnöke szerint “Mrs. Busch meghallgatásának elutasításával a legfelsőbb bíróság jóváhagyta a vallással szembeni ilyenfajta ellenséges hozzáállást, aminek nem lenne helye egy amerikai iskolában.”

2004. októberében Donna Busch az iskola meghívását elfogadva ellátogatott fia, Wesley csoportjába, hogy ott gyermeke kedvenc könyvéből felolvasson egy kiválasztott részletet. Wesley tanára azért hívta meg az édesanyát, mert az iskola által szervezett “Minden rólam” programban éppen Wesley volt soron, hogy bemutassa személyiségét, kedvenc időtöltéseit, preferenciáit az osztálynak.

A ?Mindent rólam?program része, hogy a szülő felolvas egy részletet a gyermek kedvenc könyvéből. Ebben az esetben, Keresztény lévén, Wesley a Bibliát választotta, édesanyja pedig a 118. Zsoltárt szerette volna felolvasni.

Mielőtt belekezdhetett volna az olvasásba, Wesley tanára arra kérte, várjon, amíg Mr. Cook, az iskola igazgatója eldönti, hogy a könyvválasztás elfogadható-e.

Az igazgató tájékoztatta Mrs. Buscht, hogy a Bibliából nem olvashat fel az osztálynak, mert az törvénybe ütközik, mivel sértené az ?egyház és az állam? különválasztásáról szóló rendelkezést.

Az iskola titkársága felajánlotta az édesanyának, hogy olvashat a boszorkányokról, a boszorkányságról és a Halloween-ról. Mrs. Busch lemondott a felolvasásról.

2005-ben a kerületi bíróság helybenhagyta az iskola döntését, amely megtiltotta a Bibliai szakasz felolvasását.

A harmadfokú bíróság is helyénvalónak találta az ítéletet, kijelentve, hogy a bíróság döntése nem sértette a Busch család alkotmányos jogait. “Az oktatónak jogában áll, a szabályok betartása mellett, a véleménynyilvánításokat korlátozni az osztályokban, akkor is, ha a felszólaló meghívást kapott az osztályba,” olvasható a döntésben.

A legfelsőbb bíróság döntése, arról, hogy még tárgyalni sem hajlandó az ügyet elfogadhatatlan precedenst állít fel.

“Ha hagyjuk, hogy az ilyenfajta cenzúra és diszkrimináció folytatódjon, a szabadság rövid időn belül teljesen megszűnik a hívők számára ebben az országban,” nyiltakozta Mr. Whitehead.

Az ügyben hangot adtak annak a ténynek, hogy míg Mrs. Buschtól megtagadták, hogy felolvasson a Bibliából, egy másik szülő szabadon olvashatott a judaizmusról és megtaníthatott az osztálynak egy hagyományos zsidó játékot.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

 1. Eléggé ostobának tűnik ez az ítélet,a fiú felolvasni akart a kedvenc könyvéből,hol ütközik ez alkotmányba?Elfogultak voltak a bírák,biztosan ateista bíró volt,aki megveti a keresztény vallást,és nem megfelelően ítélt.Fellebbezéssel élnék velük szemben és kérnék egy keresztény szimpatizáns bírót.
  A boszorkányságról inkább ne olvasson,ezzel egyet értek teljesen.Vallás szabadság van és sértik a fiú személyes vallási hitrendszerét.
  Akkor a tudományos dogmatikát is válasszák el az állami vezetéstől,és az okkultizmus is válasszák el az állami vezetéstől,ez az egyház dolog törvénysértő,és diktatúra szagú.
  Leszedetik a kereszteket,akkor a csontvázakat is dobják ki,mert a tudomány nagy része vallási dogmákon alapul,bizonyítékok kézzelfoghatósága nélkül.
  Sőt a valóság maga egy kézzel foghatatlan valami,a saját létezésünket nem tudjuk tényszerűen bizonyítani,mert az atomok a létezés és a nem létezés határán vibrálnak a testünkben.
  Tehát az állami vezetést el kell választani a valóság dogmájától is,mert hamis beállítottságú vallási tézis.Kérdem akkor mit csinál az állami vezetés vakargatja a gombát a talpán egész nap?

 2. mélyen és fájdalmasan érint ,hogy nem lehet még felolvasni sem abból a könyvből ami a mindenható istenről szól arról az istenről,aki feláldozta a Fiát az egész világegyetem üdvösségéért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend